Det gode stemningslyset

Det gode stemningslyset
Kjøkken- og spisestuebord gjør ofte ekstratjeneste som familiens arbeidsplasser. Der er det fint å ha godt lys.

Godt og klart lys er viktig til hjemmekontoret. Men for middag eller kveldskos ønsker du deg et noe mer dempet lys, ikke sant? Litt mer stemning?

Det er mange veier til en stemningsfull belysning. Jo flere lamper du har, jo enklere er det. Da kan du tenne og slukke forskjellige steder i rommet til du får den riktige effekten. Men det finnes bedre måter å gjøre det på.

Alt lys kan dimmes

ELKO_Plus_dimmer_aluminium

En dimmer gir riktig stemning til alle situasjoner. Foto: ELKO.

En dimmer lar deg regulere lyset til akkurat den styrken du vil ha, og den er veldig enkel å ta i bruk. Du kan rett og slett bytte ut den gamle vippebryteren med en dimmer. Men ikke hvilken som helst dimmer. Lyskildene og dimmeren må nemlig passe til hverandre.

En dimmer for tradisjonelle lyspærer virker ikke alltid som den skal hvis du bytter til ”sparepærer” av den sorten som ligner litt på små lysrør. Har du opplevd at de nye lyspærene flimrer, eller rett og slett ikke virker lenger med din gamle dimmer? Det kan skyldes at du bruker en pære inneholder elektronikk som ikke eksisterte da dimmeren din ble utviklet. Dette har medført at mange dimmere i dag er utdaterte og bør skiftes.

LED har større muligheter

LED-pærene bruker enda mindre strøm enn sparepærer gjør. De er også veldig kompakte, det gir lampedesignerne stor frihet i utformingen. Det finnes utrolig mange fine LED-lamper, som kaster lyset akkurat dit du vil ha det og gir deg mulighet til å skape mange fine effekter. Dessuten avgir LED-lampene nesten ikke varme, så de kan plasseres på steder der du tidligere ikke ville drømme om å ha en lyskilde.

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med å finne riktig type belysning med muligheter for dimming.

Kontakt

Adresse:
Ovnan Gård, 3359 Eggedal

Telefon: 41444566
Epost: johjellu@online.no

Se kart >>