Varmere vinter

Varmere vinter
Ved å gjøre tiltak nå, kan du gå en behagelig vinter i møte samtidig som du sparer strøm.

I norske husholdninger går cirka 60 prosent av energiforbruket til oppvarming. Dette forbruket kan kuttes betraktelig hvis du bytter til energieffektive varmekilder og styringssystemer. Elektrikeren din kan gi deg råd om energi i boligen og foreslå løsninger for varme og belysning skreddersydd for ditt hjem.

Strømsparing i søvne
Ved å installere varmestyresystemer i boligen, kan du spare opptil 25 prosent energi til oppvarming.

− Prinsippet bak varmestyring er at du kan senke temperaturen automatisk i rom som ikke benyttes, når du ikke er hjemme, eller når det ikke er behov for varme, sier Halvor Celius i Glen Dimplex Nordic – en norsk produsent av energieffektive varmeprodukter.

− Ett eksempel på varmestyring er at du kan velge å senke temperaturen i stua og i kjøkkenet med fem grader når du sover eller er på jobb. Dermed sparer du strøm uten å måtte fly rundt og regulere termostater, sier Celius. 

Lokal eller sentral styring
Celius forklarer at du kan velge mellom lokal og sentral varmestyring.

− Med lokal styring har hver ovn en spareplugg. Den har innebygde varmestyringsprogrammer som du kan velge fra ut fra din eller familiens døgn- og ukerytme. Med sentral varmestyring kobles alle ovner og varmekabler opp mot en felles styringsenhet som kommuniserer med gulv- eller ovnstermostater via radiosignaler, sier Celius.

− Her kan du eksempelvis sørge for frostsikring av kjeller, varme oppholdsrom i helgene og en komfortabel temperatur på kjøkkenet om morgenen.

Regn ut hvor mye du kan spare >>

Du kan få Enova-støtte med inntil 20 prosent av kostnadene ved installering av sentralt varmestyringsanlegg. Se søknadskriterier her >>

Bytt ut gamle ovner
Gamle panelovner med elektromekaniske termostater, har mye dårligere reguleringsevne enn nye ovner med elektroniske termostater. Med gamle ovner er det derfor nesten uunngåelig å varme opp rommet mer enn nødvendig. Ved å montere ovner som gir deg akkurat den temperaturen du trenger, vil du spare mye strøm. For hver grad snittemperaturen inne senkes, sparer du fem prosent strøm i varmekilden.

Varm på tærne
Varmekabler kan installeres i flere rom enn på badet. Ved at varmen går gjennom føttene og oppover i kroppen, vil du oppleve værelset som behagelig. Dermed kan snittemperaturen senkes betraktelig. Varmekablene kan også kobles mot elektroniske termostater og styringssystemer, slik at de ikke bruker mer energi enn nødvendig.

OBS! Elektrisk arbeid skal utføres av autoriserte elektrikere.

Snakk med oss om hvordan du kan få trygge, energieffektive lyskilder som lar deg gå en varm og lys vinter i møte! Du finner vår kontaktinformasjon til høyre på siden. 

 

Kontakt

Adresse:
Ovnan Gård, 3359 Eggedal

Telefon: 41444566
Epost: johjellu@online.no

Se kart >>